Libanonci su poznati kao prvi ljudi koji su putovali po svijetu. Najpoznatiji su po svom stilu života i darežljivosti, stoga su na svom putu širili umjetnost svoje kuhinje. Danas su libanonski restorani uobičajeni u gotovo cijelom svijetu.
Libanonska kuhinja je upravo sve ono što je i sam Libanon i njegovi stanovnici – bogata, zanimljiva i prekrasna. Libanonska je kuhinja istinska preslika bogate i karakteristične kulture.
Zajedničko svim libanonskih jelima su obilje škroba, voća, povrća, svježe ribe i plodova mora. Perad se konzumira češće nego crveno meso, a kada se koristi crveno meso, tada je to obično janjetina. Kulturalni standardi gostoprimstva i strasti za hranom, etablirali su libanonsku kuhinju kao slavlje života.
Restoran Delicija Libanesi u Radničkoj 48 ima istu priču.
Sa zlatnih plaža i bijelih planinskih vrhova Libanona, stigli su u Zagreb želeći sa svojim novim hrvatskim prijateljima podijeliti posebne okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....