Netko želi imati food truck, a netko drugi sanja o svojoj maloj pekarnici. Upravo je taj san, barem na jedno poslijepodne, uspjela ostvariti i novinarka Dobre hrane Lidija Lončarić. Ona je, naime, za nekoliko svojih gladnih prijatelja, u parku iza jedne zagrebačke zgrade, pripremila zalogaje koje bi rado ponudila i u vlastitoj pekarnici.
Od peciva do sendviča, malih biskivita i keksa, sve je nestalo u trenu. Srećom, sve je recepte zapisala pa ih vrlo lako može ponoviti, a isto možete učiniti i vi, primjerice s ovim predobrim keksima s malinama, pistacijom i čokoladom.
Možda keksi nisu nešto što vam prvo pada napamet na vruć ljetni dan, ali jednom kada isprobate ovu kombinaciju, sigurni smo da ćete ih poželjeti ponoviti, zanemariti vrućinu i ponovno upaliti pećnicu. Stoga, najbolja preporuka koju vam možemo dati jest da odmah napravite duplu smjesu. Recept vas čeka u nastavku.
Keksi s čokoladom, pistacijama i malinama
Trebat će vam:
1 jaje
50 g bijelog šećera
50 g smeđeg šećera
115 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
150 g tamne čokolade
150 g malina
100 g tostiranih pistacija
cvijet soli
Priprema:
Istucite šećere i jaje pa dodajte omekšali maslac i vaniliju. Miksajte dok se svi sastojci ne povežu. Dodajte sol, brašno i prašak za pecivo i umiješajte gusto tijesto. Dodajte i tostirane pistacije, koje ste malo usitnili, i sitno nasjeckanu tamnu čokoladu. Sve zajedno stavite u hladnjak preko noći ili barem na sat vremena. Prije pečenja, po smjesi rasporedite maline. Kada je vadite žlicom za sladoled ili običnom, tako ćete obuhvatiti sve sastojke. Na papir za pečenje, kojim ste obložili posudu za pečenje, stavljajte kuglice smjese, na vrh dodajte još malina, čokolade i pistacija i pecite 10-15 minuta na 180 stupnjeva ili dok se keksi na rubovima ne zarumene.
Više recepata za kućnu pekarnicu, ali i drugih ljetnih priča i jela, potražite i u aktualnom broju magazina Dobra hrana.
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....