KUHAM/ŠERAM

AKO KOJIM SLUČAJEM IMATE KOZICE, DODAJTE IM DIVLJE BILJE: I napravite domaće njoke po receptu chefa Ante Udovičića!

 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA
Ante Udovičić glavni je chef bračkog Lemongardena, a svoje vještine dodatno je ispolirao u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, i to baskijskom Azurmendiju te bečkom Steirerecku, oba rangirana u prvih dvadeset restorana po prestižnom izboru The World’s 50 Best Restaurants.

Iako svi jedva čekaju da restorani ponovno mogu otvoriti svoja vrata, a samim time i Lemongarden, odvažite se i pripremite domaće njoke s kozicama i divljim šparogama prema njegovu receptu.

Domaći njoki s kozicama i divljim šparogama

800 g krumpira
600 g oštrog brašna
500 g kozica
100 g cherry rajčica
150 g divljih šparoga
2 režnja češnjaka
7 dl ribljeg temeljca
2 dl maslinova ulja
3 jaja
1 dl bijelog vina
60 g maslaca
200 g ribanog parmezana
svježi peršin
sol
papar

Preparing fresh homemade gnocchi pasta with potatoe dough.
Getty Images/iStockphoto

Krumpir skuhajte u kori te ga ohladite i ogulite. Naribajte ga na sitnu stranu ribeža, a zatim u posudi izmiješajte krumpir, jaja, maslinovo ulje i parmezan te rukom sve dobro izradite u pire. Dodajte potom brašno i naglo, rahlo umijesite. Oblikujte njoke i skuhajte ih u kipućoj slanoj vodi. Na maslinovu ulju popržite češnjak, narezane divlje šparoge i rajčice, podlijte bijelim vinom pa dodajte kozice. Podlijte potom i temeljcem te naglo prokuhajte. Kuhane njoke pridodajte kozicama te nakon kratkog vremena dodajte parmezan, maslac i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom pa prelijte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:51