U SPOMEN VELIKOM CHEFU

ANDREJ BARBIERI: Palenta alla pizza

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
U spomen na velikana hrvatske gastroscene, koji je jako volio pučku kuhinju, donosimo recepte koje je kreirao prije desetak godina u Wine&tapas baru Skalinada

10 dag palente
1 tikvica
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 glavica luka
2,5 dl umaka od rajčice
25 dag svježeg kozjeg sira
2 kobasice za pečenje
nekoliko listova bosiljka
maslinovo ulje
peperoncini
sol
papar

Željko Grgić / HANZA MEDIA

Skuhati dosta gustu palentu te je u željeznoj tavi oblikovati poput tijesta pizze. Nakon što se palenta ohladila, rasporediti po njoj umak od rajčice i povrće koje ste ranije kratko prepekli na tavi. Rasporediti ravnomjerno kobasicu narezanu na kriške, kozji sir te začiniti solju, paprom, peperoncinima i listićima bosiljka. Zapeći u pećnici na visokoj temperaturi (250 stupnjeva Celzijevih) desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:11