U SPOMEN VELIKOM CHEFU

ANDREJ BARBIERI: Slatka palenta s voćem

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
U spomen na velikana hrvatske gastroscene, koji je jako volio pučku kuhinju, donosimo recepte koje je kreirao prije desetak godina u Wine&tapas baru Skalinada

10 dag palente
5 dl mlijeka
0,5 dl javorovog sirupa
2 žumanjka
10 dag smeđeg šećera
20 dag svježih jagoda ili nekog drugog voća
2 žlice čokoladnih mrvica
cimet
štapić vanilije

Željko Grgić / HANZA MEDIA

Hladno mlijeko staviti na vatru, u njega usuti palentu, pola žličice cimeta te srž jednog štapića vanilije i šećer. Stalno miješajući kuhati do srednje gustoće (desetak minuta nakon vrenja). Palentu rasporediti u posudice i pričekati da se ohladi. Zaliti sirupom, rasporediti narezane jagode ili drugo voće te posuti čokoladnim mrvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:46