SAMO DVA SASTOJKA

ARANCINI: Imamo najbrži i najjednostavniji recept za slatku zimsku grickalicu

 Berislava Picek/cropix
Osladite se ovim agrumom u bilo kojem obliku. Džem ili liker naći će sigurno mjesto u vašem domu, a arancine će pak obožavati baš svi

Priprema:

Koru nekoliko naranči narežite na trakice debljine oko 5 mm. Da bi se smanjila gorčina naranče, trake namočite u hladnu vodu. Stavite na štednjak, pustite da provriju te nastavite kuhati oko 5 do 7 minuta. Postupak ponovite još jednom, hladna voda i kuhanje.

Dok se one kuhaju u drugu posudu stavite vodu i šećer (standardna mjera je 500 g šećera na 500 g narančine kore, stoga ne zaboravite vagati prije termičke obrade), u vodu i šećer možete dodati mahunu vanilije. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, točnije dok ne dobijete fini sirup. Dodajte komadiće narančine kore i dobro ih potopite u sirup. Kuhajte u njemu oko 15 do 20 minuta. Nakon tog vremena, posudu maknite s vatre i pustite da se sastojci ohlade.

Ohlađene trakice slažite na prethodno pripremljen papir za pečenje, svaku posebno da se ne lijepe. Tako posložene možete još posuti šećerom te pustiti da se lagano posuše. Računajte minimalno 24 sata. Osušene arancine pospremite u staklenu posudu ili prigodnu papirnatu kutijicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:12