KUHAMO S ARTIČOKAMA

Artičoke s bobom i graškom

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera

Artičoke s bobom i graškom

Isprobajte nešto novo!

Trebat će vam:

6 artičoka
400 g boba
400 g graška
200 g pršuta
vezica peršinova lista
5 žlica krušnih mrvica
5 češnjeva češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje
2 dl bijelog vina
limun

 

Priprema:

Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže. Stabljiku oguliti i narezati na manje komade. Nakapati ih limunovim sokom da ne potamne. Pomiješati krušne mrvice s nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Tom mješavinom napuniti artičoke tako da prstima odvajate latice i lagano ugurate malo smjese u svaki otvor. Nasjeckati na sitnije pršut pa i njega dodate među listove, ako vam ispada van, nije bitno, sve će se na kraju zajedno spojiti u loncu. U lonac staviti bob, grašak i narezanu stabljiku pa na povrće poslagati artičoke. Ako vam je ostalo smjese, rasporediti je u loncu između artičoka, a isto učinite i s pršutom. Zaliti maslinovim uljem i uliti vode toliko da dođe gotovo do vrha artičoka, ali ne preko njih jer one ne smiju plivati u vodi. Uliti i malo vina, a na pola kuhanja doliti ostatak vina. Kuhati oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini artičoka. Posoliti i popapriti.

Izdvajamo

Iz drugih medija