RECEPT VINARIJE BEDALOV

Artičoke s bobom

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

 

2 veće artičoke ili 4-5 manjih
krušne mrvice
1 češanj češnajka
1 peršin
3 šnite pancete
maslinovo ulje
500 g boba
voda
1 dcl bijelog vina

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX
 

Artičokama odstranite vanjske tvrde listove pa škarama ili nožem odrežite gornji dio listova. Pripremite mješavinu krušnih mrvica, sjeckanog češnjaka i peršinova lista, a možete dodati i sitno nazreanu pancetu. Prstima rasporedite pripremljeni nadjev među listove artičoke i ne opterećujte se ako ga malo iscuri.

U posudu na stavite maslinovo ulje stavite oko pola kilograma boba pa po njemu rasporedite artičoke. Ulijte vode do polovice artičoka i malo bijelog vina. Kuhajte oko 45 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija