JEDNOSTAVNO I BEZ KOMPLICIRANJA

BACILI SMO OKO NA OVAJ OTTOLENGHIJEV RECEPT: Radimo varivo bez previše kompliciranja koje može biti vaš sljedeći ručak!

Zagreb, 140918. Recepti za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Koohača je novi video specijal Dobre hrane u kojem donosimo jednostavne, a sezonske i zanimljive recepte. Isprobajte ovaj i javite nam dojmove!

 

Trebat će vam:

2 mrkve
45 ml ulja
sol i papar
1 luk
1 žličica sjemenki kima
1 i pol žličica sjemenki korijandera
200 g blitve
1 limun
400 g slanutka
70 g grčkog jogurta

 

Zagreb, 140918. Recepti za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Mrkvu ogulite, izrežite na veće komade, pouljite, posolite i popaprite. Pecite 20 minuta na 220 stupnjeva. Na malo ulja popržite sjeckani luk, kim i korijander. Dodajte blitvu, mrkve, slanutak, 75 ml vode, malo soli i papra te kuhajte dok voda ne ispari. Ugasite vatru i poslužite s velikodušnom količinom jogurta.

Izdvajamo

Iz drugih medija