PROVJERENI RECEPTI

BATAT S PET ZVJEZDICA: Mousse od batata i bijele čokolade

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
U kuhinji hotela Esplanade jako dobro znaju što s njim.
100 g kuhanog ljubičastog batata
100 g bijele čokolade
500 g slatkog vrhnja
100 g bučinih koštica prženih u šećeru
100 g šećera u prahu
1 štapić vanilije
20 g želatine u prahu
10 ml mlijeka

Zagreb, 010218. 
Tvrtka Velebit Agro snabdijeva hotel Esplanade batatom. Zamjenik sefa kuhinje Miro Juric pripremio je 6 jela od batata.
Na fotografiji: mousse od bijele cokolade i ljubicastog batata.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Skuhati i dobro izmiksati batat. Slatko vrhnje i šećer istući u snijeg. Želatinu rastopiti u mlijeku te joj dodati bijelu čokoladu i sjemenke jednog štapića vanilije dok se dobro ne povežu, a zatim smjesi dodati izmiksani batat. Pažljivo umiješati šlag u dobivenu smjesu. Ohlađeni mousse slagati u čaše te između svakog sloja moussea dodati red prženih bučinih koštica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:47