BEZGLUTENSKA RADOST

BEZ GLUTENA: Pogača s kukuruznim brašnom i jogurtom

Marko Miščević

Adrijana Bručić, autorica uspješnog bloga Bezglutenska radost podijelila je s nama recepte za dizana tijesta i otkrila nam da osobe s intolerancijom na gluten zapravo sjajno jedu

320 g bezglutenskog brašna
140 g kukuruznog brašna
vrećica i pol suhog kvasca
pola jušne žlice psylliuma
200 ml toplog mlijeka (običnog ili bez laktoze)
2 jogurta (sobne temperature)
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica šećera

Marko Miščević
 

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je meko, pa ga je lakše izraditi mikserom. Kad se tijesto digne, ponovno ga izmiksajte i oblikujte, a zatim premjestite u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Pustite tijesto da se diže još 15-ak minuta. Pecite pogaču na 180 Celzijevih stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).

Izdvajamo

Iz drugih medija