Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40min min
Broj osoba: 4 – 4
Sastojci
- 25 dag Bio bijelog pšeničnog brašna
- 10 dag Bio šećera od šećerne trske
- 12 dag nasjeckanih Bio badema
- 12,5 dag maslaca Cuisine Vitaquel BIO
- 1 jaje
- 10 dag sjeckane čokolade za kuhanje
- 0,5 praška za pecivo
- 1 žličica esencije vanilije
Priprema
1. korak
U većoj plastičnoj posudi izmiješati brašno i maslac, te ga smrviti rukama.
2. korak
Dodati šećer, bademe, nasjeckanu čokoladu, prašak za pecivo, sodu i vaniliju.
3. korak
Dodati jaja pa mikserom sa spiralama miksati dok masa ne postane malo kompaktnija. Tada rukom umijesiti tijesto i oblikovati kuglu.
4. korak
Pripremiti lim namazan maslacem.
5. korak
Rukama od pripremljene mase raditi male kuglice pa ih u malim razmacima slagati na lim.
6. korak
Peći u pećnici na 180℃ oko 10-15 min. Pečene krašuljke pustiti da se malo ohlade na limu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....