PROVJERENI RECEPTI

BOŽIĆ DOLAZI: Domaća juha

Napokon je stigao mnogima najljepši dio svake godine
500 g junećeg mesa (ramstek)
1 pileći batak sa zabatkom
1 pureći batak
povrće za juhu (mrkva, korijen peršina, celer, list kelja i lišće peršina)
1 glavica luka
sol
papar u zrnu
polovica poriluka

U većoj posudi zakuhajte meso i povrće. Dodate sol i papar pa i dalje kuhajte na laganoj vatri. Na početku će se stvarati pjena koju pokupite sa žlicom. Kuhajte jedan do dva sata ovisno o vrsti mesa. Piletina je prva kuhana, a neće smetati ako ju izvadite prije, jer junetini sigurno treba dulje vrijeme kuhanja. Tijekom kuhanja kušajte juhu u slučaju da ju treba dosoliti. Kuhanu juhu procijedite, ponovno zakuhajte i dodajte rezance. Povrće koje se kuhalo možete dodati u juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:43