Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 8
Sastojci
- 65 dag brašna
- 5 dag kvasca
- 15 dag šećera
- 3 dl mlijeka
- 20 dag maslaca
- 5 žumanaca
- 10 dag kandiranog voća
- 5 dag narančine i limunove korice
- 2 dag grožđica
- 1 dag cimeta
- 1 vanilin šećer
- 0,5 dl ruma
Priprema
1. korak
U malo mlakog mlijeka otopite kvasac i pustite da se udvostruči.
2. korak
Pomiješajte brašno i šećer, dodajte kvasac i rastopljeni maslac pa ubacite preostale sastojke.
3. korak
Umijesite uz pomoć mlakog mlijeka i ostavite na toplom da se još malo uzdiže.
4. korak
Rasporedite u namašteni kalup i pecite 30 minuta na 170 stupnjeva. Izvadite ga i stavite hladiti na rešetku. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....