Božićni kolač s kandiranim voćem

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 65 dag brašna
  • 5 dag kvasca
  • 15 dag šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 20 dag maslaca
  • 5 žumanaca
  • 10 dag kandiranog voća
  • 5 dag narančine i limunove korice
  • 2 dag grožđica
  • 1 dag cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 0,5 dl ruma

Priprema

1. korak

U malo mlakog mlijeka otopite kvasac i pustite da se udvostruči.

2. korak

Pomiješajte brašno i šećer, dodajte kvasac i rastopljeni maslac pa ubacite preostale sastojke.

3. korak

Umijesite uz pomoć mlakog mlijeka i ostavite na toplom da se još malo uzdiže.

4. korak

Rasporedite u namašteni kalup i pecite 30 minuta na 170 stupnjeva. Izvadite ga i stavite hladiti na rešetku. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 18:48