RECEPT DOBRE HRANE

BRESKVE U PITI KOJA ODUŠEVLJAVA: Brza pita s breskvama i mentom za najbolji početak dana!

Zagreb, 020816. Ljetne, vocne pite.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Ovu pitu smo smazali čim nam je nakon snimanja stigla u redakciju!

Recept za prhko tijesto

3 žumanjka 
125 g maslaca 
200 g oštrog brašna 
4 velike žlice šećera

 

Žumanjke sa šećerom izmiksajte u kremastu i blijedu smjesu. Zatim natrgajte maslac na manje komadiće i uz postupno miješanje dodajte i oštro brašno. Kad su se sastojci počeli spajati, zamijesite tijesto rukama. Ako je tijesto ljepljivo, svakako dodajte još brašna, oblikujte kuglu, a zatim zamotajte u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje pola sata, ali najbolje dva sata, zatim razvaljajte na kojih 5 mm debljine i pecite otprilike 25 minuta na 200°C. Prhko tijesto zamijesite po prethodnom receptu. Breskve narežite na tanke ploške i poslažite ih po tijestu u krug. Zatim ih pošećerite vanilinim šećerom, a ako volite još slađe okuse, dodajte i malo meda. Sve zajedno pecite kojih pola sata na 200°C, a kad se pita malo ohladila, kojih desetak minuta dodajte malo svježe mljevenog papra, još koju žlicu meda i svježe mente pa poslužite uz kuglicu sladoleda.

Izdvajamo

Iz drugih medija