PROVJERENO DOBAR RECEPT

BRZA BUČNICA: Kad vam se jede ona bakina, ali jednostavno nemate vremena!

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Neodoljiva slana savijača na brz i jednostavan način...

 

Trebat će vam:

35 dag svježeg kravljeg sira
35 dag posoljene i dobro ocijeđene buče
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol
papar
pola kilograma kora za savijače/jufki
10 dag rastopljenog maslaca

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Naribajte buču, posolite je i ostavite pola sata - sat da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 C. Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i papra po ukusu. Otopljenim putrom premažite (najbolje koristeći kist) koru po koru i po njoj rasporedite filu.  Zamatajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putra rasporedite po vrhu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija