KOOHAČA: VIDEO RECEPTI DOBRE HRANE

BRZI RECEPT: U našem smo kuhinjskom labosu zamijesili njoke od cikle i prelili ih umakom od maslaca i kadulje!

Biljana Blivajs

Provjereni recept koji je izašao iz male radnje redakcije Dobre hrane

Hrana je naša strast, uživamo u svakom trenutku provedenom stvarajući recepte koji okusom i izgledom oduševljavaju. Još smo sretniji i ponosniti kad naši čitatelji jednako toliko uživaju čitajući naše recepte i, naravno, rekreirajući ih u svojim kuhinjama. Ovaj su put na meniju domaći njoki od cikle koji će bojom oduševiti baš svaku gladnu dušu, a umak za njih je najjednostavniji ikad. Maslac lagano karamelizirajte, u njega ubacite pokoji predivan list mirisne kadulje i gotovo. Nadamo se da će vam se svidjeti, javite nam svoje dojmove!

Biljana Blivajs
 

Trebat će vam:

2 jaja
dvije svježe cikle
200 g oštrog brašna
malo soli
50 g maslaca
6 listova svježe kadulje
parmezan za posluživanje

Priprema:

Za pire od cikle u aluminijsku foliju poredajte narezane cike, posolite ih, popaprite i prelijte malsinovim uljem. Dobro ih zamotajte i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih i pecite oko sat vremena, dok potpuno ne omekšaju. Kad su cikle pečene, pretvorite ih u pire štapnim mikserom. Jaja pomiješajte s pireom, dodajte sol te postepeno ubacujte brašno dok ne formirate tijesto glatke strukture. Mijesite dok se svi sastojci ne ujednače. Razvaljate tijesto u valjke i nožem ga režite na komade širine jednog centimetra. Njoke kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, par minuta. Na tavi otopite maslac i pustite neka se lagano karamelizira. Dodajte mu kadulju i pecite još par sekundi. Zatim ubacite kuhane njoke i poslužite s parmezanom.

Izdvajamo

Iz drugih medija