RECEPT NASTASJE PETRIĆ

Burger od lososa

 Berislava Picek
 

350 g fileta lososa
30 g mljevenih zobenih pahuljica
1 mali luk
1 režanj češnjaka
sol i papar
3-4 žlice krušnih mrvica
malo maslinova ulja
pecivo
kremasta salata od kupusa, rikola, ljubičasti luk

Za salatu od kupusa:
naribani ljubičasti i bijeli kupus
naribana mrkva
par žlica milerama
sok pola limuna
malo maslinovog ulja
malo soli i papra

Zagreb, 300718.
Zdrava ljetna jela; hamburger od lososa, pasticada od tune i ribe u skartocu za djecu pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Filete lososa bez kože stavite u blender i nekoliko puta razradite do mekše teksture. Vrlo sitno nasjeckajte luk i češnjak, a zobene pahuljice sameljite u brašno. Spojite sastojke te ih začinite solju i paprom. Zatim ostavite smjesu da odstoji oko pola sata. Izradite polpete i uvaljajte ih u krušne mrvice. Stavite ih na papir za pečenje, premažite maslinovim uljem i pecite na najvišoj poziciji oko 35 minuta na 210 Celzijevih stupnjeva, s time da ih na polovici pečenja okrente ne drugu stranu. Sastojke za salatu dobro izmiješajte pa ju ohladite barem pola sata prije serviranja. Burgere od lososa stavite u tostirano pecivo s kremastom salatom, rikolom i ljubičastim lukom pa ih poslužite s krumpirićima iz pećnice i svježom rajčicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:09