Cannelloni sa špinatom i ricotta sirom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 15 cannellona
  • 250 g ricotta sira
  • 400 g špinata
  • 1 glavica luka
  • 2-3 sušene rajčice (prema želji)
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • 5 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 700 g mlijeka
  • sol, papar
  • mljeveni muškatni oraščić (na vrh noža)
  • parmezan

Priprema

1. korak
U dubljoj posudi na laganoj vatri otopite maslac, dodajte brašno pa polagano, uz stalno miješanje pjenjačom (da ne nastanu grudice), dolijevajte mlijeko. Začinite solju, paprom i mljevenim muškatnim oraščićem. Ostavite sa strane.

2. korak
Vrlo sitno nasjeckajte luk. Stavite ga na malo maslinova ulja i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte očišćeni, oprani, dobro ocijeđeni špinat. Kad uvene, dodajte sir, sjeckane suhe rajčice (prema želji) i dobro promiješajte. Malo posolite, popaprite i ostavite da se ohladi.

3. korak
Cannellone punite dobivenom smjesom. Na dno posudice zamašćene maslacem izlijte dio bešamela, poslažite cannellone (ne pregusto), prelijte ostatkom bešamela i pospite
parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 35-40 minuta. Prije posluživanja pustite da malo odstoje.

Izdvajamo