RECEPT ROBERTA BENZIJE

CHEFOVSKI RECEPT: Sočna tuna s pohanim žumanjkom

 Marko Todorov / CROPIX
 

Sastojci za 1 porciju:

200 g tune
50 g pancete
100 g šparuga
100 g korijenastog povrća
1 žumanjak
1 mala žlica wasabija u pasti
sol, papar i crni sezam
začinsko bilje
1 luk
2 krumpira
100g krušne mrvice

Priprema:

Mariniramo tunu u začinskom bilju, premažemo wasabijem, zamotamo u pancetu koja je prethodno narezana na fete. Sve zajedno pustimo da se marinira najmanje 15 minuta.

Zatim biste trebali zalediti žumanjak na posla sata. Najbolje bi bilo da si nabavite kalupe kako je prikazano u video prilogu koji vam kasnije može poslužiti i za izradu manjih čokoladnih deserata.

Sad na red dolaze šparuge. Prvo odvojite donji (drvenasti dio) pa od tih "ostataka" i korijenastog povrća napravite temeljac te začinite solju i paprom.

Mekši dio šparuga upotrijebit ćemo za lijepu kremu koju ćemo poslužiti uz tunu. Dakle, taj mekši dio prodinstajte s lukom pa dodajte prethodno pripremljeni temeljac. Sad sve zajedno izmiksajte i dodajte par krumpira te ponovno izmiksajte (dodajte krumpira onoliko koliko želite da vam krema bude gusta)

Vratimo se pripremi žumanjka. Žumanjak oprezno izvadite iz kalupa, a zatim ga uvaljajte u brašno pa u mrvice (ovdje su korištene panko mrvice). Ovaj dio morate dosta brzo "odraditi" kako se žumanjak ne bi krenuo topiti. Vrlo kratko ispohamo u ulju.

Tunu na 270°C, 4 minute. Sve zajedno poslužite

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:33