JEDNOSTAVNI ZALOGAJI

CHIARIN TANJURIĆ: Flatbread

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Provjeren način kako uljepšati druženja s finim, a jednostavnim zalogajima.

150 g integralnog pšeničnog brašna
250 g manitobe
15 g praška za pecivo
7 g sitne himalajske soli
300 g kefira
30 g ulja uljane repice

 

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Od svih sastojaka treba umijesiti tijesto. Ne treba ga previše mijesiti na radnoj površini, nego tek toliko da se svi sastojci dobro povežu. Zatim ga treba ostaviti da odstoji 2-3 sata u posudi s malo ulja. Praznu grill tavu dobro zagrijte na vatri. Od tijesta napravite otprilike 12 kuglica koje rukama razvaljate u krug debljine 2 mm. Pecite svaki flatbread u vrućoj tavi oko 2 minute sa svake strane. Držite ih u čistoj suhoj krpi dok ne ispečete preostalo, a prije serviranja premažite s malo otopljenog ghee maslaca.

Izdvajamo

Iz drugih medija