250 g maslaca
300 g šećera
4 jaja
1 žlica cimeta
150 g mljevenih lješnjaka, badema ili pistacija
250 g brašna
1 paketić praška za pecivo
4 jabuke
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
Ogulite jabuke, očistite ih od koštica i narežite na komadiće. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom. Dodajte uz miješanje jedno po jedno jaje. Potom dodajte cimet, brašno i prašak za pecivo. Umiješajte jabuke i lješnjake (ili bademe). Oblik obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Pecite jedan sat. Probajte čačkalicom je li torta pečena. Ohladite na rešetki. U lončiću iznad pare otopite čokoladu i maslac. Prelijte glazuru preko potpuno ohlađene torte i posipajte nasjeckanim lješnjacima, bademima ili pistacijama.