CHEF CHRISTIAN MISIRAČA

CRNA SLAVONSKA SVINJA: Hrskava pečena carska kocka

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Zagrebački je chef u suradnji s restoranom Josić iz Zmajevca osmislio meni s autohtonom namirnicom i dokazao da se u Slavoniji stvari ipak mijenjaju
3 kg carskog mesa
majčina dušica
2 češnja češnjaka
ružmarin
sol i papar
2 šeflje pilećeg temeljce
50 g maslaca
2-3 krumpira
svežanj blitve

Zmajevac, 120418.
U restoranu vinarije Josic u Zmajevcu Christan Misiraca pripremao je jela od slavonske crne svinje. Hladetina od crne svinje, rolice s mljevenim mesom, hrskava pecena carska kocka, svinjski kotlet u umaku od senfa i luka, sporo peceni svinjski vrat sa cesnjakom i medom.
Na fotografiji: Hrskava pecena carska kocka.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Na carskom mesu zarezati kožu, dobro posoliti, lagano popapriti, ispod podložiti češnjak, majčinu dušicu i ružmarin. Peći pet sati na 160-170°C jer se radi o prilično debelom komadu mesa. Kad je meso pečeno, izlijte višak masnoće, meso prebacite u drugi pleh i opteretite ga težinom. Koliko kilograma mesa, toliko težinu morate staviti povrh mesa i to stavite u hladnjak preko noći. Meso režite na kocke, a zatim ih stavite u tavu i podlijte s malo pilećeg temeljca (1-2 šeflje). Kocke posložite u tavi tako da kožica bude gore jer mora ostati hrskava. Stavite na laganu vatru, da toplina polagano prodre kroz meso. Za prilog skuhajte krumpir, izrežite ga na pole i prepržite na malo maslaca, blitvu lagano blanširajte i začinite po željI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:47