SLUŠAJ CHEFA

RECEPT CHRISTIANA MISIRAČE: Sporo pečeni svinjski vrat s medom i češnjakom

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
 

2 kg svinjskog vrata
sol i papar
5 češnja češnjaka
4 žlice meda
1 čajna žličica šećera
malo tucane paprike
1 glavica luka
2 paprike
4 rajčice
1 šalica riže
1 žlica sjeckanog listića peršina

Zmajevac, 120418.
U restoranu vinarije Josic u Zmajevcu Christan Misiraca pripremao je jela od slavonske crne svinje. Hladetina od crne svinje, rolice s mljevenim mesom, hrskava pecena carska kocka, svinjski kotlet u umaku od senfa i luka, sporo peceni svinjski vrat sa cesnjakom i medom.
Na fotografiji: Sporo peceni svinjski vrat sa cesnjakom i medom.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Svinjski vrat izrežite na kockice otprilike 2-2.5 cm, začinite sa soli i paprom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 170°C, 45 minuta. Zatim maknite foliju, dodajte 5 češnja češnjaka narezanih na deblje listiće, 4 žlice meda i grubo tucane paprike. Sve dobro promiješajte, vratite foliju još 30 minuta, a zatim još 15 minuta pecite otkriveno. Sataraš: dinstajte luk, papriku i rajčicu s malo soli i malo papra i žličicom šećera, rižu skuhajte, začinite maslacem i peršinovim listom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:54