CHEF CHRISTIAN MISIRAČA

CRNA SLAVONSKA SVINJA: Svinjski kotlet u umaku od senfa

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Zagrebački je chef u suradnji s restoranom Josić iz Zmajevca osmislio meni s autohtonom namirnicom i dokazao da se u Slavoniji stvari ipak mijenjaju
4 svinjska kotleta
4 glavice luka srebrenca
120 g maslaca
1 žličica sjemenki gorušice
2 žlice Dijon senfa
3 šeflje pilećeg temeljca
2-3 krumpira za pire
1 veći poriluk

Zmajevac, 120418.
U restoranu vinarije Josic u Zmajevcu Christan Misiraca pripremao je jela od slavonske crne svinje. Hladetina od crne svinje, rolice s mljevenim mesom, hrskava pecena carska kocka, svinjski kotlet u umaku od senfa i luka, sporo peceni svinjski vrat sa cesnjakom i medom.
Na fotografiji: Svinjski kotlet u umaku od senfa i luka.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Za umak prodinstajte četiri glavice luka srebrenca na maslacu pri niskoj temperaturi sve dok se luk ne karamelizira. U njega dodajte sjemenke gorušice te Dijon senf. Sve podlijte s dvije šeflje pilećeg temeljca te kuhajte do željene gustoće, a zatim odložite sa strane. Svinjski kotlet prepržite na maslacu s obje strane. Smanjite temperaturu i podlijte s jednom šefljom temeljca. Prelijte prethodno pripremljenim umakom i neka se sve zajedno prožme kojih dvije minute. Za prilog pripremite pire krumpir i u njega umiješajte narezani blanširani poriluk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:55