StoryEditor
TANJURI PUNI BOJA

Curry po receptu chefa Gaggana Ananda!

Curry by Gaggan Anand
 Marko Miščević/Cropix

1 veliki bijeli luk
pola žličice zdrobljenih sjemenki kumina
žličica na trake nasjeckanog đumbira
3 češnja češnjaka
1 zeleni čili bez sjemenki
žličica kurkume
malo praha crvenog čilija
1 konzerva pelata (ili svježih rajčica bez kože)
korijander
sol
200 ml kokosovog mlijeka
2 zabatka

image
Curry by Gaggan Anand
Marko Miščević/Cropix


Luk izrežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite dodajte sjemenke kumina i čim puste miris dodajte luk. Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Možete ga i posoliti odmah na početku kako bi brže pustio vodu. Kad luk dobije dobru boju, ubacite čili, češnjak i đumbir pa i njih dobro izdinstajte kojih 10-ak minuta. Dodajte zabatke koje ste izrezali na veće komade. Od kožice od zabataka možete napraviti čips koji ćete posuti na gotov curry tako da ju stavite peći na 200 stupnjeva na papiru za pečenje dok ne postane zlatna i hrskava te ju zatim ohladite. U piletinu dodajte sol, kurkumu i malo praha crvenog čilija. Dodajte i pelate pa kuhajte na niskoj temperaturi dok se meso ne počne raspadati. Zatim dodajte i korijander te kokosovo mlijeko. Kuhajte još 10-ak minuta i poslužite uz naan kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2020 21:21