Ćušpajz s mladim povrćem i prosom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 6 mladih poriluka izrezanih na kolutove
  • 200 ml mladog špinata
  • malo muškatnog oraščića
  • 2 glavice mladog češnjaka
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 4 tanke šnite pancete
  • 1 manja glavica luka
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 2 jušne žlice prosa
  • 150 g svježeg graška
  • 150 g mladih mahuna
  • 200 g mladog boba
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • 2 jušne žlice sitno nasjeckanog peršina

Priprema

1. korak

U velikoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk, a kad omekša dodajte poriluk. Zatim umiješajte mahune i bob. Ulijte temeljac i dodajte proso. Kuhajte još desetak minuta nakon što zavrije. U posebnoj posudi propržite pancetu, a potom dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte i špinat. Kad špinat omekša dodajte i slatko vrhnje,a zatim i muškatni oraščić. Začinite. Mladi špinat sa slatkim vrhnjem i pancetom umiješajte u zdjelu s kuhanim mladim povrćem. Kuhajte još 7-8 minuta pa posipajte listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:58