Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 6 mladih poriluka izrezanih na kolutove
- 200 ml mladog špinata
- malo muškatnog oraščića
- 2 glavice mladog češnjaka
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 4 tanke šnite pancete
- 1 manja glavica luka
- 1 litra povrtnog temeljca
- 2 jušne žlice prosa
- 150 g svježeg graška
- 150 g mladih mahuna
- 200 g mladog boba
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 2 jušne žlice sitno nasjeckanog peršina
Priprema
1. korak
U velikoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk, a kad omekša dodajte poriluk. Zatim umiješajte mahune i bob. Ulijte temeljac i dodajte proso. Kuhajte još desetak minuta nakon što zavrije. U posebnoj posudi propržite pancetu, a potom dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte i špinat. Kad špinat omekša dodajte i slatko vrhnje,a zatim i muškatni oraščić. Začinite. Mladi špinat sa slatkim vrhnjem i pancetom umiješajte u zdjelu s kuhanim mladim povrćem. Kuhajte još 7-8 minuta pa posipajte listićima peršina.