MAJSTOR KUHAR AKADEMIJA

DAJTE NAM TANJUR UTJEŠNE JUHE: Juha od vrganja s kuhanim štruklima po receptu Branka Ognjenovića!

Zagreb, 300919
U prostorima kuharske akademije Majstor kuhar, Branko Ognjenovic, Sabina Jalsic i Dario Lido pripremili su nekoliko jela za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Majstor kuhar akademija upravo je preselila na novu adresu. U novom, primjerenijem prostoru pripremili su nam pravi jesenski nedjeljni ručak i podijelili recepte

za 4 osobe

TIJESTO:

200 g glatkog brašna
oko 80 ml mlake vode
sol po želji
20 ml biljnog ulja
1 ml alkoholnog octa

NADJEV:

200 g svježeg sira
1 jaje
sol i papar
20 g kiselog vrhnja sa 25% mm

JUHA:

1 glavica luka
100 g kiselog vrhnja sa 25% mm
1 žlica svinjske masti
250 g vrganja
2 g crvene mljevene paprike
50 g slanine

Zagreb, 300919
U prostorima kuharske akademije Majstor kuhar, Branko Ognjenovic, Sabina Jalsic i Dario Lido pripremili su nekoliko jela za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

U posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto te ga zamijesite i dobro razradite dok ne bude žilavo i elastično. Gotovo tijesto premažite uljem i ostavite na tanjuru da se odmori na sobnoj temperaturi 30 minuta. Za to vrijeme u posudi napravite nadjev: sir pomiješate s jajetom, soli, paprom i kiselim vrhnjem. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Platneni stolnjak pobrašnite oštrim brašnom te pomoću valjka za tijesto i rukama razvucite tijesto što je tanje moguće. Deblje rubove odstranite te na polovicu tijesta rasporedite nadjev od sira. Pomoću stolnjaka zarolajte pa tanjurom narežite na jastučiće. Na svinjskoj masti pržite sitno sjeckani luk dok ne porumeni. Na luk dodajte vrganje te kratko popržite. Dodajte slatku mljevenu papriku te sve zalijte jednom litrom vode ili pilećim temeljcem i začinite solju. Kad voda zavri, kuhajte desetak minuta te pomoću štapnog miksera napravite kremastu juhu. U dobivenoj juhi skuhajte jastučiće štrukli. Kad štrukli isplivaju, po želji dodajte kiselo vrhnje i pržene kockice slanine. Sve zajedno prokuhajte 5 minuta i poslužite po želji. Dio vrganja kratko sotirajte (prepržite) na tavi pa servirajte na gotovu juhu.

Izdvajamo

Iz drugih medija