ŠTO KUHATI?

DANAS JEDEM: Radimo pečenu svinjetinu s jabukama i medom za najbolji ručak do sada!

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2020. u 08:49

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

 

1 kg svinjskog karea s kožom
4 jabuke Granny Smith
veća glavica luka
sol i papar
crvena dimljena mljevena paprika
5 velikih žlica meda

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Kad kupujete svinjski kare, zamolite mesara da vam odreže dio s kožom i da ga prepolovi s donje strane gdje su kosti. Meso dobro začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i pustite da malo odstoji. Za to vrijeme operite jabuke i izrežite na četvrtine. Isto to napravite s lukom. Jabuke i luk začinite medom i njima napunite meso. Da se pri pečenju ne bi sve raspalo, nadjeveni svinjski kare zavežite kuhinjskim koncem na više mjesta. Isto tako, bit će vam lakše okretati meso pri pečenju. Meso stavite u veliku posudu. Podlijte ga s malo vode ili povrtnog temeljca i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 180°C. Poželjno je na početku meso prekriti aluminijskom folijom. Pecite oko jedan sat uz neprestano podlijevanje sokom koji ispušta meso. Nakon sata temperaturu dignite na 200 °C, također uz neprestano podlijevanje. Ovisno o veličini komada pecite dva do tri sata. Pred kraj pečenja meso s vanjske strane premažite medom i zapecite do kraja. Pazite samo da vam med ne potamni. Pustite da pečeno meso prije serviranja odstoji pola sata, da se sokovi zadrže unutar mesa.

Izdvajamo

Iz drugih medija