ISPROBANI RECEPT

DANAS KUHAM: Empanade po receptu pravog Kostarikanca!

 Marko Miščević
Danas kuham!
230 g kukuruznog brašna za tortilje (masa harina)
290 ml vode (približno)
sol i papar
350 ml ulja za prženje
400 g kuhanih pilećih prsa (mogu ići i govedina ili svinjetina)
limun
ljuti umak

Marko Miščević

Pripremite tijesto u zdjeli, miješajući "masa" brašno s toplom vodom kao što biste činili s tortiljama, ali dodajte sol i papar te potom oblikujte kuglu. Podijelite tijesto u kuglice, malo izravnajte i lagano pokrijte te ostavite nekoliko minuta sa strane da odstoje. Stavite jednu po jednu kuglu tijesta na plastičnu podlogu, prekrijte masnim papirom te pomoću teške tave ili tanjura pritisnite kako biste ih spljoštili. Uklonite tanjur i papir te žlicom stavite nadjev na tortilju. Ostavite dovoljno mjesta za spajanje rubova. Presavijte tortilju po sredini kako biste dobili oblik polumjeseca. Stisnite dobro rubove kako biste izbjegli curenje mješavine tijekom prženja. Prekrijte empanade plastičnom folijom dok radite ostale. Zagrijte ulje u tavi na visokoj vatri. Pržite po jednu ili dvije empanade u isto vrijeme oko 2 minute na svakoj strani dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ocijedite na papirnatim ručnicima. Poslužite ih s kriškama limuna i ljutim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:20