Zalogajnica Delisteš poznata je po tome da priprema jela kao doma - vrlo tradicijski dalmatinski. Oni su za novi broj magazina Dobre hrane pripremili sipu s bobom, a dok smo ih gledali kako kuhaju, posebno zanimljiva bila nam je količina i način kuhanja - u sjećanju je ostalo dugo šufiganje luka i mrkve dok se ne raspadne.
Uostalom, cijeli recept donosimo vam u nastavku pa ga odmah možete iskopirati za današnji ručak. Kada lonac ovog finog, gustog, moćnog jela stavite na stol, svi će biti više nego zadovoljni.
SIPA S BOBON
Trebat će vam:
1500 g sipe
5 glavica luka
4 srednje mrkve
3 režnja češnjaka
200 - 250 g boba
2 prstohvata sušenog ružmarina, sitno sjeckanog
100 ml bijelog suhog vina
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
Sipu očistiti i narezati na veće komade (2 x 2 cm). Povrće očistiti, mrkvu naribati na sitno, a luk i češnjak sitno isjeckati. U veću posudu stavite maslinovo ulje, a kada se zagrije, dodajte luk, koji posolite, i mrkvu te lagano pirjajte dulje vrijeme dok se ne raspadne. Povremeno promiješajte. Dodajte češnjak i sipu te pirjajte bez vode dok sipa ne omekša. Potom podlijte vinom i dodajte ružmarin. Kada je sipa skoro gotova, dodajte bob i kuhajte 7-8 minuta dok bob ne omekša. Poslužite uz rukom trgani kruh i čašu dobrog vina.
U slučaju da ste u potrazi za više ovakvih dobrih, proljetnih recepata, svakako svratite na kiosk po svoj primjerak novog broja magazina Dobra hrana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....