RECEPT KOOHAČA

DANAS RADIMO KAJZERŠMARN: Oko carskog drobljenca se uvelike lome koplja. Nama je samo važno da je ukusan!

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Jako jednostavan recept!

Mnogo je priča koje prate nastanak carskog drobljenca odnosno kajzeršmarna, a sve se vrte oko cara Franje Josipa. Nama je najvažnije da se radi o ukusnoj slastici, a upravo to je i slučaj. Ako vam je dosadilo raditi palačinke, iste sastojke pripremite na samo malo drugačiji način i dobit ćete ukusan carski drobljenac. S umacima se poigrajte pa tako možete napraviti onaj od šumskog voća, kajzeršmarn preliti čokoladom ili ga možda samo posuti s malo šećera u prahu. Kako bilo, ovaj recept je iznimno jednostavan i željet ćete ga raditi svako malo!

 

Sastojci:

2 jaja
2 žlice šećera
150 ml mlijeka
180 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 grama maslaca
pire od jabuke

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte s mlijekom, soli, šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte. Lagano umiješajte bjelanjke. Maslac otopite na laganoj vatri. Ulijte smjesu u tavicu i čekajte da se tijesto zapeče s donje strane. Podijelite kajzeršmarn na manje dijelove kako biste ih lakše okretali. Okrenite komade zapečenog tijesta. Poslužite s pireom od jabuka ili šećerom u prahu.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija