RECEPT DANA

DANAS ZA DRUŽENJE PEČEMO UKUSNI QUICHE: I to baš ovaj s tri vrste luka!

Zagreb, 270515.
Na balkonu fotografkinje Berislave Picek, urednica iz Dobre hrane Mateja Domitrovic posadila je mali jestili povrtnjak i napravila nekoliko jela za druzenje na balkonu.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

U ovom quichu ima mladog luka, vlasca i sušenog medvjeđeg luka, no možete koristiti i ljutiku te dodati razne gljive pa će to biti pravi šumski quiche

Za tijesto:

240 g brašna
120 g maslaca
1 jaje
pola žličice soli
1 žlica kiselog vrhnja ili milerama

Berislava Picek / HANAZ MEDIA
 

Za nadjev:

1 stručak mladog luka
1 žlica sušenog medvjeđeg luka
vlasac
300 g milerama
150 g šunke
sol
papar
maslac
1 jaje
100 g
cheddar sira

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, napravite od njega kuglu zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na dva sata. Na maslacu prodinstajte mladi luk. Pomiješajte u zdjeli mileram, jaje, šunku, mladi luk, medvjeđi luk, malo vlasca, sol, papar. Rasporedite smjesu na tijesto koje ste stavili u posudu za pečenje tako da rubni dijelovi tijesta ostanu povišeni. Na kraju posipajte ribanim cheddar sirom. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Izdvajamo

Iz drugih medija