FORKING CROATIA

DIVLJA BLOGERSKA VILICA: Pečenje od mlade divlje svinje s okruglicama od kruha!

Zvonimir Ferina

Ako divljač najčešće pripremate na žlicu, evo jednog recepta zbog kojeg ćete su početi pripremati u pećnici!

Naši suradnici Kasandra i Zvonimir, inače autori bloga Forking Croatia su došli u posjed prekrasnog komada mlade divlje svinje i to onog savršenog za pečenje, leđa. NAPOMENA: Meso svakako marinirajte par dana unaprijed kako bi bilo savršeno mekano te dobilo savršeno hrskavu koricu nakon pečenja. Kako su okruglice od kruha nezaobilazan prilog kada je u pitanju divljač, pripremili su i njih. Ništa jednostavnije, a preukusno!

Zvonimir Ferina
 

Bacite se na posao!

Trebat će vam:

Za pečenje:

leđa divlje svinje (naš komad je imao cca 3kg)
slanina
svinjska mast
1 dcl crnog vina
1 dcl vode
dvije glavice luka
125 grama borovnica
sol, papar

Zvonimir Ferina
 

Za okruglice od kruha:

0,5 kg starog kruha
mlijeko
150 grama slanine
pola glavice luka
sol, papar
peršin
jaje

 

Zvonimir Ferina
 

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Izdvajamo

Iz drugih medija