SAMONIKLO BILJE

DIVLJE ŠPAROGE: Integralna tjestenina sa šparogama i mladim lukom

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 08.04.2019. u 13:25

StockFood

Samoniklo bilje koje je postalo skupa delicija

1 paket integralnih špageta
1 svežanj mladog luka
2 žlice maslinova ulja
1 svežanj divljih šparoga
10 crnih maslina
za ukrašavanje: cvjetići ružmarina

StockFood
 

Šparoge operite, pa im ručno odstranite donje tvrde dijelove. Masline ocijedite od salamure. Mladi luk očistite, operite i narežite na veće dijelove. Na tavici na maslinovom ulju najprije prodinstajte mladi luk, pa kad malo omekša dodajte šparoge. Kratko dinstajte, pa pri kraju dodajte masline. Posolite, popaprite, stavite sa strane. u slanoj vodi, prema uputi skuhajte integralnu tjesteninu. Ocijedite je, rasporedite po tanjurima pa pomiješajte sa šparogama i lukom. Ako ste uspjeli nabaviti cvjetiće ružmarina, koji sada cvate, njima ukrasite jelo jer su jestivi.

Izdvajamo

Iz drugih medija