NARANČASTE DEBELJUCE

DIVNA NARANČA: Pileća krilca s narančom

Na spomen naranče prva misao je čaša puna soka, no ova je voćka odličan dodatak juhama, salatama i slasticama.

800 g pilećih krilca
2 žlice glatkog brašna
3 žlice ulja po želji
sok dvije naranče
velika žlica meda
prstohvat soli
mala žličica cimeta
mala žličica kajenskog papra
mala žličica muškatnog oraščića
žlica smeđeg šećera

 

 

Pećnicu zagrijati na 180 ºC, u veliku zdjelu staviti očišćena pileća krilca posoliti ih i uvaljati u glatko brašno. Staviti u pleh za pečenje te malo posuti uljem. Peći ih 40 - 45 minuta, tijekom pečenja malo ih okretati. Dok se krilca peku, pripremiti preljev. U posudu staviti sok od naranče, med, sol, cimet, kajenski papar, muškatni oraščić i smeđi šećer te dobro izmiješati pjenjačom. Krilca koja su se pekla 40 minuta izvaditi iz pećnice i svaki komad obilato preliti smjesom, vratiti u pećnicu i peći ih još 10 minuta dok se korica dobro ne zapeče.

Izdvajamo

Iz drugih medija