NARANČASTE DEBELJUCE

DIVNA NARANČA: Svinjetina s narančom u woku

 Marko Miščević
Na spomen naranče prva misao je čaša puna soka, no ova je voćka odličan dodatak juhama, salatama i slasticama.
300 g svinjskog filea
1 komorač
250 g kineskih rezanaca
1 paprika
300 g mini rajčica
sok i fileti jedne naranče
2 žlice soja sosa
prstohvat čilija u prahu
sol
papar
mljevena pečena paprika i 5 komada mladog luka

Marko Miščević

Meso narezati na prutiće, začiniti soli, paprom i soja sosom. Ostaviti da se marinira oko pola sata. Komorač i papriku narezati na prutiće, rajčicu na komadiće, a mladi luk na kolutiće. Skuhati rezance al dente i ocijediti. Dobro zagrijati wok, dodati malo sezamova ulja i ispržiti meso. Zatim dodati komorač i papriku i pirjati oko 4 minute. Umiješati skuhanu tjesteninu, začine te mladi luk, rajčicu, sok i filete naranče te pržiti još oko 2 minute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:00