KAKAV SPEKTAKL

Dobar komad mesa umotali smo u lisnato tijesto, dodali gljive i napravili janjetina Wellington

 Tomislav Kristo/Cropix
Kako bismo napravili barijera između lisnatog tijesta kojim smo omotali roladu, ispekli smo palačinke
Kako bismo napravili barijera između lisnatog tijesta kojim smo omotali roladu, ispekli smo palačinke

Trebat će vam:

1 domaće jaje
130 ml domaćeg mlijeka
50 g oštrog brašna
20 g nasjeckanog vlasca
10 g nasjeckanog mladog luka

20 g maslaca

Za duxelle:

350 g smeđih šampinjona

100 g miješanih suhih gljiva (vrganji, lisičke, jablanovače…)

1 manja ljutika ili četvrtina luka

2 režnja češnjaka

2-3 grančice majčine dušice

100 ml suhog bijelog vina ili vermuta (Noilly Prat)

prstohvat mješavine začina kao za arrabbiatu

temeljac po potrebi

50 g maslaca

1 jušna žlica maslinova ulja

sol i papar

Za janjetinu:

2 filea od janjetine sa sedlom ili, ako je veći janjac, meso od kotleta u komadu BK cca 300 g

1 svježe lisnato tijesto

100-150 g na jako tanko narezanog pršuta manje slanoće, kuhanog špeka ili šunke

60 g Dijon senfa

1 žumanjak

sol i papar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 23:33