SVA LICA POVRĆA

DOBAR PRILOG UZ TJESTENINU I MESO: Namaz od patlidžana i pistacija

 Marko Miščević
Prošećite tržnicama pa sezonske plodove strpajte u mužar, dodajte malo začina, maslinova ulja, orašaste plodove...
2 manja patlidžana
150 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
3 – 4 suhe rajčice
šaka očišćenih pistacija
prstohvat peršina
sol
papar
čili u prahu

Marko Miščević

Prvo što morate napraviti je ispeći patlidžane. Operite ih pod mlazom hladne vode, obrišite papirnatim ručnikom i stavite peći u pećnicu oko 30 minuta na 180ºC. Ispečene dobro ohladite i tek tada ih ogulite i narežite na sitnije komade. Dodajte češnjak, sitno nasjeckane sušene rajčice, sol, papar, prstohvat mljevenog čilija, te peršin i pistacije. Sastojke gnječite uz povremeno dodavanje maslinova ulja. Budući da je patlidžan neutralnog okusa, na kraju probajte te dosolite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:12