DOBRA IDEJA

DOBAR STARI KLASIK: Radimo prhke čokoladne kekse!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Trebat će vam:

100 g šećera
145 g smeđeg šećera
1 žličica soli
120 g otopljenog maslaca
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
160 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
110 g mliječne čokolade
110 g čokolade s većim udjelom kakaa

Zagreb, 270120
Editorijal Kolaci od cokolade koji je za dobru hranu spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

U veću posudu stavite obje vrste šećera, dodajte otopljeni maslac i ručno miješajte. Zatim dodajte sol, jaje, ekstrakt od vanilije, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte obje vrste čokolade u komadićima. Posudu pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata da se smjesa malo stvrdne. Oblik za pečenje obložite papirom te žličicom oblikujte jednake kuglice. Ostavite među njima dosta razmaka jer se prilikom pečenja dosta rašire. Pecite u zagrijanoj pećnici 12 minuta na 170˚C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:20