DOBRA IDEJA

DOBRA JELA S RIŽOM: Đuveč

    AUTOR:
    • Zoran Šimunić Šime

  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 17:04

 

300 g riže (roma)
400 g svježe paprike
3 glavice žutog luka
4 češnja češnjaka
500 g rajčice
150 g mrkve
1 srednja tikvica
1 žličica slatke mljevene paprike
1/3 žličice ljute crvene paprike
30 g peršinova lista
50 ml maslinova ulja
sol i papar po potrebi


 

Pripremite povrće: luk ogulite i narežite na krupnije kocke, češnjak sitno nasjeckajte, papriku operite, očistite i narežite na kocke oko 3x3 cm, mrkvu ogulite i narežite na kolutiće debljine oko 0,5 cm, tikvice narežite na ploške debljine 1 cm, a rajčicu operite i narežite na polumjesece. U tavi na maslinovu ulju pirjajte posoljeni luk na srednjoj vatri oko 7 minuta, uz miješanje. Dodajte papriku i mrkvu, kratko sotirajte, zatim kratko prepržite češnjak, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku te dodajte rajčicu - pirjajte 20-ak minuta. U posebnoj tavi na malo maslinova ulja tostirajte rižu, malo je posolite i prebacite u tavu s povrćem. Po potrebi podlijevajte temeljcem (povrtnim ili pilećim) te pirjajte 10-ak minuta. Zadnjih 5 minuta dodajte tikvice. Po potrebi začinite i poslužite uz svježe kosani peršin.

Izdvajamo

Iz drugih medija