Špacle sa šampinjonima i svinjetinom
Trebat će vam:
Za špacle:
270 g brašna
4 jaja
160 ml mlijeka
1 žličica soli
Ostalo:
1 luk
300 g svinjetine (lungić ili kotleti narezani na trakice)
200 g šampinjona
100 ml bijelog vina
sol i papar
timijan
temeljac ili voda
crvena mljevena paprika
1 žlica kiselog vrhnja
svježi peršin ili drugo začinsko bilje po želji
ulje ili mast
Priprema:
U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko i sol, dodajte brašno i miješajte dok se svi sastojci ne povežu. U slučaju da je tijesto previše rijetko, dodajte još brašna. U velikoj zdjeli zagrijte posoljenu vodu i kuhajte špacle tako da tijesto stavite na dasku pa nožem odvajajte komadiće i ubacujte ih u vrelu vodu. Kada su gotove, stavite ih sa strane. Dok se špacle kuhaju, na tavi zagrijte ulje ili mast, dodajte nasjeckani luk i pustite da poprimi boju. Dodajte zatim komadiće svinjetine i zapecite ih sa svih strana. Dodajte šampinjone pa ih također zapecite, a zatim dodajte sol, papar, timijan i vino. Pustite da alkohol ispari. Dodajte temeljac ili vodu, crvenu papriku i pustite da se pirja 20-ak minuta. Na kraju dodajte poštenu žlicu kiselog vrhnja, pomiješajte i umiješajte kuhane špacle. Maknite s vatre, dodajte začinsko bilje po želji i poslužite toplo uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....