JESTIVI POKLON

Domaći čokoladni pokloni

 Berislava Picek / CROPIX
Recept Nastasje Chiare Petrić

100 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
esencija badema
esencija naranče
prstohvat cvijeta soli

Dodaci: malina u prahu, pistacije, goji bobice, ružine latice, čips kokosa, kandirana papaja U dvije zasebne posude na pari otopite bijelu i tamnu čokoladu.

Zagreb, 291117.
Jestivi darovi za Bozic prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

U tamnu stavite nekoliko kapi esencije naranče, a u bijelu nekoliko kapi esencije badema. Zatim bijelom punite kalupe za praline, posipajte malinom u prahu i utisnite po jednu pistaciju. Od tamne čokolade na papiru za pečenje napravite okrugle oblike, stavite na svaki po par zrna cvijeta soli te posipajte dodacima po želji, poput kandirane papaje, čipsa kokosa, goji bobica i ružinih latica. Obje verzije ohladite u hladnjaku te punite kutijice obložene papirom ili celofanske vrećice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 13:12