ARTISAN CRAFTED CHOCOLATES

DOMAĆI JESTIVI POKLONI: Praline sa slanim karamelom

 Mario Kučera / Hanza Media

Trebat će vam:

500 g tamne čokolade sa 70% kakaa
185 g slatkog vrhnja
1 štapić vanilije
375 g šećera
60 g glukoze
300 g maslaca
3 g soli

Zagreb 04112016 Cokolada Praline Artisan Rougemarin VALENTINA BARUSIC Foto Mario Kucera

Zakuhati vrhnje s mahunom vanilije. Na vruću tavu staviti trećinu glukoze te kuhati do laganog karamela, dodati potom ostatak šećera do amber karamela. Iz vrhnja izvaditi mahunu vanilije pa je dodati karamelu. Kuhati dok se ne spoji uz stalno miješanje. Maknuti s vatre pa dodati kockicu po kockicu maslaca u karamel te miješati da se dobije glatka smjesa. Ohladiti na sobnoj temperaturi prije punjenja. Čokoladu napuniti u kalupe pa je izliti tako da ostane samo na stijenkama kalupa. Ohladiti čokoladu pa je puniti pripremljenim karamelom i zaliti ostatkom čokolade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:43