RECEPTI DOBRE HRANE

Domaći keksi s maslacem

 Berislava Picek / CROPIX

• 75 dag oštrog brašna

• 40 dag maslaca

• 1 jaje

• 1 žumanjak

• 2 velike žlice šećera

• 1/2 vrećice praška za pecivo

• 1 vanilin šećer

• 2-3 žlice vode

• korica jednog nešpricanog limuna

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Pomoću mašine za izradu keksa nacinite kekse željena oblika (mi smo odabrali dva oblika na metalnim šablonama). Kekse izrežite nožem na željenu dužinu ili ih spojite u okrugli oblik. Ostatak tijesta koji vam nece biti dovoljan za mašinu razvaljajte i pomoću kalupa napravite zvjezdice, srca, borove... Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok ne dobiju blago žućkastu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:53