JEDNOSTAVNO I MORSKI

Fettuccine s kozicama, lososom i začinskim biljem za brzi, a ukusan ručak usred tjedna

 Luchezar/Getty Images
Ova bogata morska pašta bit će dobra ideja za, primjerice, fini ručak petkom
Ova bogata morska pašta bit će dobra ideja za, primjerice, fini ručak petkom

Trebat će vam:

300 g fettuccine tjestenine

200 g kozica, očišćenih

200 g fileta lososa, narezanog na kockice

2 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka

200 ml vrhnja za kuhanje

100 ml bijelog vina (prema želji)

1 žličica limunove korice

1 žlica limunova soka

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

1 žlica nasjeckanog svježeg timijana

50 g parmezana, naribanog

sol i papar prema ukusu

Priprema:

Zakuhajte vodu, posolite i skuhajte fettuccine, zatim ih ocijedite, sačuvavši malo vode. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pržite 1-2 minute. Ubacite kozice i losos, pržite dok kozice ne postanu ružičaste. Dodajte vino (prema želji) i kuhajte 1-2 minute, zatim ulijte vrhnje, limunovu koricu i sok, te začinite. Kuhajte još nekoliko minuta dok umak ne postane kremast. U umak dodajte fettuccine i prema potrebi, malo vode od kuhanja. Promiješajte, dodajte peršin, timijan i parmezan te poslužite uz dodatak peršina ili limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 06:46