PROVJERENI RECEPTI

FINA JELA ZA BADNJU VEČER: Srdele s krumpir salatom

 Marko Miščević
Iako volimo pripremati aromatični bakalar na sto različitih načina, za ovaj Badnjak osmislili smo jelovnik koji s lakoćom možete prilagoditi ukusu i željama čak i svojih najzahtjevnijih ukućana
800 g svježih srdela
2 žlice oštrog brašna
sol
500 g krumpira
vezica mladog luka
250 ml suncokretovog ulja
ocat

Srdele očistite. U tanjur stavite brašno i malo soli i u tu mješavinu uvaljajte svaku srdelu prije pečenja. U tavu ulijte ulje i dobro ga zagrijte. Stavite peći srdele sa svake strane po minutu do dvije, ovisno o veličini ribe. Pečene ribice stavite na kuhinjski papir da se upije suvišna masnoća.

Marko Miščević

PRIPREMA KRUMPIR SALATE

Krumpir skuhajte u slanoj vodi, obavezno s ljuskom. Skuhan i ohlađen krumpir narežite na željene komade i stavite u zdjelu, dodajte na kolutiće narezan mladi luk. Začinite solju, octom i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:53