MALA PLAVA RIBA

FINA RIBA NE MORA BITI SKUPA: Srdele i Pak Choi

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2019. u 11:48

Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Fina riba ne mora biti skupa, a od ove male plave možete napraviti izvrsna jela za koja ćete zaslužiti pohvale i ponajvećih gurmana

300 g svježih srdela
100 ml suncokretova ulja
250 g listova pak choia s peteljkom
maslinovo ulje
2 žlice oštrog brašna
2 male glavice luka
sol i papar
malo mljevenog čilija

Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Očišćene srdele uvaljate u oštro brašno u koje ste dodali malo soli i lagano ispržite na suncokretovu ulju. U drugu posudu na maslinovo ulje stavite oprani i očišćeni pak choi da se samo malo zagrije te ga podlijte vodom tek toliko da uvene. Ne mora biti kuhan da bi bio jako mekan, ustvari, poželjno je da listovi budu hrskavi. Nakon 10 minuta povrće začinite i poslužite uz ribu. Sve možete dodatno začiniti prženim lukom, koji očistite, narežite na jednake kockice i ispržite u ulju da budu što hrskavije.

Izdvajamo

Iz drugih medija