OMILJENE PAŠTETE

FINE MAZALICE ZA SVAKO DOBA DANA: Pašteta od maslina i badema

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Idealne su kad želite razveseliti nenajavljenu gladnu ekipu, a za njihovu pripremu važno je nabaviti kvalitetne sastojke: meso, iznutrice, povrće, ribe, orašaste plodove, masline...
200 g otkoštenih maslina po izboru (zelene, crne ili one s dodatkom paprike)
2 češnja češnjaka
100 ml maslinova ulja
100 g badema
šaka svježeg bosiljka
sol
papar
par listića majčine dušice

Berislava Picek / HANZA MEDIA

U blender stavite bademe i kratko ih usitnite. Dodajte masline, češnjak i maslinovo ulje te još kratko miksajte. Na kraju dodajte bosiljak, majčinu dušicu i ostale začine pa ih izmiksajte do željene teksture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:42