OMILJENE PAŠTETE

FINE MAZALICE ZA SVAKO DOBA DANA: Pašteta od pilećih jetrica s curryjem

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Idealne su kad želite razveseliti nenajavljenu gladnu ekipu, a za njihovu pripremu važno je nabaviti kvalitetne sastojke: meso, iznutrice, povrće, ribe, orašaste plodove, masline...
250 g pilećih jetrica
60 g maslaca
1 glavica luka
1 žličica curryja
100 ml pileće juhe
2 tvrdo kuhana jaja
sol
papar
prstohvat mljevene ljute crvene paprike

Berislava Picek / HANZA MEDIA

U tavi na maslacu prepržite nasjeckani luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte sitno narezana jetrica očišćena od žilica. Dobro ih popirjajte i dodajte curry. Sve to zalijte pilećim temeljcem pa kuhajte desetak minuta. Stavite sa strane da se dobro ohladi. Ohlađene sastojke stavite u blender, dodajte jaja i začine i sve dobro izmiksajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:49